HmG

De vereniging De Haagse Module Groep (HMG) zag in 1986 het levenslicht en is begonnen als vriendengroep. In 2009 zijn wij een echte vereniging geworden met een eigen clubruimte.

Het Hollands Spoor staat centraal, we rijden “Hollands” met de treinen en “Haags” met de trams.

 

De Baan
Onze huidige (HO) modulebaan bestaat uit een treinbaan en een trambaan welke ook apart mee geexposeerd kan worden. Alle trams en treinen zijn eigendom van de individuele leden en heeft de club dus zelf geen rijdend materieel.

 

De techniek
We rijden met onze treinbaan op gelijkstroom, werkt digitaal en word met de hand bestuurd. De wissels worden digitaal aangestuurd met uitzondering van de keerlus.
De trambaan is analoog en word aan weerszijde met de hand bediend. De baan is bij het Hollands Spoor gesplitst vandaar dat er twee mensen nodig zijn om deze te bedienen.

 

De Toekomst
Er word gewerkt aan een geheel nieuwe Modulebaan met een afmeting van 12 x 2,40 mtr. Een ambitieus project waar we al lang over aan het brainstormen zijn.
De eerste kale modules zijn inmiddels gemaakt, het moeten er 36 worden met mogelijkheid tot uitbreiding. Ook op deze nieuwe baan willen we alles integreren, trein, tram en Faller car System. Natuurlijk gaat er digitaal gereden worden met de trein en misschien ook met de tram.

 

De Haagse Module Groep is een vereniging die wil en kan groeien. Heb je interesse kom dan eens langs voor een oriënterende kennismaking of kijk eens op onze Website of Facebook pagina.
http://www.haagsemodulegroep.nl of http://www.facebook.com/HaagseModuleGroep